De zoete aardappel is en plant en is een inuline houdende knol.
Doordat de zoete aardappel geen zetmeel bevat zorgt deze knol ervoor dat de suikerspiegel langzaam stijgt. Dit is natuurlijk voor de mensen met suikerziekten fijn. Dus mensen met suikerziekten kunnen beter de zoete aardappel eten.
In Nederland wordt de zoete aardappel niet verbouwd in de natuur. Hij heeft veel warmte nodig en een goed klimaat.
Je hebt witte en oranje zoete aardappel (de witte heeft een paarse schil) Ze smaken beide zoet. De witte is nog zoeter.
Je kunt zoete aardappel koken, stomen, bakken, frituren of zelf gebruiken in beslag voor bv pannenkoeken, cakes en wafels.
Voedingswaarde van de zoete aardappel per 100 gram.
Energie (kcal)96kcal
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 3 g
Vetten 0,1 g
waarvan verzadigd 0 g
Vezels 2,5 g
Eiwitten 1,3 g
Zout 25 mg
Vitamine C26 mg
Bewaar de zoete aardappel op een droge koele plaats. Niet in de koelkast.
Bedankt voor uw bericht.
U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.
Oeps, bij het versturen van uw bericht is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.