Blog Layout

Zoete aardappel

feb. 21, 2022

Tegenwoordig hoor je ze steeds vaker de zoete aardappel. Maar is het wel een aardappel?

De zoete aardappel is en plant en is een inuline houdende knol.

Doordat de zoete aardappel geen zetmeel bevat zorgt deze knol ervoor dat de suikerspiegel langzaam stijgt. Dit is natuurlijk voor de mensen met suikerziekten fijn. Dus mensen met suikerziekten kunnen beter de zoete aardappel eten.

In Nederland wordt de zoete aardappel niet verbouwd in de natuur. Hij heeft veel warmte nodig en een goed klimaat.


Je hebt witte en oranje zoete aardappel (de witte heeft een paarse schil) Ze smaken beide zoet. De witte is nog zoeter.


Je kunt zoete aardappel koken, stomen, bakken, frituren of zelf gebruiken in beslag voor bv pannenkoeken, cakes en wafels.


Voedingswaarde van de zoete aardappel per 100 gram.

Energie (kcal)96kcal

Koolhydraten 21 g

waarvan suikers 3 g

Vetten 0,1 g

waarvan verzadigd 0 g

Vezels 2,5 g

Eiwitten 1,3 g

Zout 25 mg

Vitamine C26 mg

Bewaar de zoete aardappel op een droge koele plaats. Niet in de koelkast. 

26 apr., 2024
Hoe Optimaliseer Je Je Tijd in de Sportschool
21 mrt., 2024
Vetverbranding Efficiënt Aanpakken
21 feb., 2022
Vitamines zijn organische stoffen , die het organisme voor bepaalde noodzakelijke functies nodig heeft maar die het organisme in de regel zelf niet kan aanmaken. er zijn 13 stoffen die de naam vitamines dragen.
21 feb., 2022
Wil je het ontbijt, smoothie of salade beetje opleuken. maak dan eens gebruik van deze powerfoods. Het is ook leuk om te gebruiken in een smoothie bowl.
21 feb., 2022
Muntblaadjes zijn lekker in zowel koud als warm water.
21 feb., 2022
I love deze wonderbesjes. 
21 feb., 2022
Wat zijn nu eigenlijk Aminozuren? 
21 feb., 2022
Soms wordt er gezegd over producten dat ze gezond zijn. Maar is dit wel zo en is het geen marketingtruc?
21 feb., 2022
Hype? of werkt het?
21 feb., 2022
Slapen is heel belangrijk lees hier waarom.
Meer posts
Share by: