Bulken en cutten, vaak doen bijvoorbeeld bodybuilders dit.
Bij het bulken eet je meer dan je BMR is. Maar je traint hierbij ook veel. Het doel van bulken is om meer spiermassa aan te komen.
De BMR is het rustmetabolisme dit is want je lichaam in rust verbrand. Dus deze kcal heb je nodig om in leven te blijven. Bij elk persoon is dit anders want heeft met meerdere factoren te maken. Iemand die heel gespierd is heeft een hogere BMR dan een persoon die weinig spiermassa of beweging heeft. Maar even terug naar het bulken. Iemand die bulkt eet dus meer dan je nodig hebt. Dus de kcal moeten naar je spieren. Vaak bestaan die extra kcal uit koolhydraten en eiwitten. Als je wel gezond blijft eten maar bijvoorbeeld alleen de hoeveelheden rijst verhoogd doe je aan clean bulk. Dat heeft wel de voorkeur. Er zijn ook mensen die gewoon alles eten in hun bulkfase.
Kan ook werken voor die persoon maar is niet aan te raden.
Cutten, het droogtrainen ook wel genoemd. In deze fase ga je juist wat minder eten en anders trainen op deze manier gaat je vet percentage omlaag. De truc is om het vet omlaag te krijgen maar spiermassa te behouden. In de bodybuilding wereld heb je vaak dus de bulkfase die kan wel een jaar duren. en de cut fase ongeveer 12 tot 16 weken gemiddeld. Dit doe je meestal voor een fitness wedstrijd. De cutfase is meestal de lastige tijd. Heel streng dieet alles afgewogen en geen cheat meals meer. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn.
Voer deze technieken niet zomaar uit, want wil je goed resultaat en op een verantwoorde manier laat iemand er met kennis dan na kijken en adviseren.
Bedankt voor uw bericht.
U ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.
Oeps, bij het versturen van uw bericht is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.